Slutten på fellesferien..

Vi nærmer oss slutten av fellesferien, og man er overhodet ikke klar for å ta fatt i arbeidet som venter hjemme på kontoret. Ferien har så vidt satt seg i ryggmargen og man har endelig begynt å slappe av og nyte ferien. Det virker som om man satt å planla ferien i går, og så er den allerede over nå? Man har vel hatt det fint tenker man, men det har gått så fort!! Nå venter bare pakking av bilen og vende snuta hjemover igjen... Men om du ser på det med en annen vinkel, så har man faktisk to dager ferie hver femte dag! Hvordan benytte seg av disse ”feriedagene” man har til rådighet, når man jobber eller går på skole 5 dager i uka? Vårt beste tips er å pakke teltet eller tarpen i sekken og ta seg en helgetur på fjellet eller i skogen. ”Tungvint” og ”tidkrevende” tenker ofte jeg da... Eller dørstokkmila om du vil.

Her kommer i allefall mine beste 5 tips til å komme over denne dørstokken gjøre helgen til en fantastisk turhelg!!

1. Ha sekken klar

En av mine erfaringer er at jeg bruker for lang tid til å pakke. Kanskje pakker man etter man er ferdig på jobb på fredagen. Allerede da har man brukt mye turtid til hjemmetid. For å gjøre det så enkelt som mulig, har jeg til enhver tid sekken ferdig pakket med de viktigste tingene. Dette frigjør plass i utstyrslageret eller på soverommet og man vet alltid hvor alle ting er. Innhold er som følgende: Telt (bytter ut med tarp om jeg drar i skogen og været er meldt bra), sovepose, liggeunderlag, primus m/kjele og stekepanne, tallerken m/bestikk,  førstehjelpsutstyr, kartmappe m/gps og kompass, en liten pakkpose med følgende: fyrstikker/lighter, litt toalettpapir i en brødpose, hodelykt, myggspray/netting, gnagsårplaster/sportstape, tannbørste/tannkrem, liten kniv. Denne pakkposen er alltid komplementert med det jeg brukte opp på forrige tur. Så det eneste som gjelder å pakke er klær etter vær, og mat. Dette gjøres torsdag, slik at i det man kommer hjem og bytter til turklær, kan man ta på sekken og dra.

2. Pakk etter når du trenger utstyret

Hvor i sekken skal utstyret være? Alt utstyret som er i sekken fra før av ligger nederst, slik at du kan plassere mat og litt ekstra klær på toppen av sekken. Prøv likevel å fordele vekten i sekken, slik at den stabiliseres riktig. Alt du trenger i løpet av gåturen pakkes i topplokk eller sidelommer/nettinglommer, evt. øverst i sekken. Tenk på dette mens du pakker. Mat, toalettpapir, en varm genser og drikkeflaske er gjerne ting som benyttes underveis. Liggeunderlaget kan gjerne være utenpå sekken, så har man sitteunderlag i pausene. 

3. Tenk kortreist og senk ambisjonsnivået

En feil jeg alltid går på, er at jeg begynner å tenke at turen skal gå til de høyeste fjell og de største viddene. Men det er virkelig ikke det som skal til for å få en flott tur. I Norge er vi så heldige at omtrent uansett hvor man bor finnes det et turområde i nærheten. Ta kollektivt eller kjør bilen til nærmeste skog, vann eller fjell og nyt heller tiden i naturen. Da slipper man å bruke mange timer i bil. 

4. Tenk som hjemme og litt til

Man skal kose seg på tur, uansett. Om man ønsker å jage kilometer kan man gjøre det, men man trenger ikke nødvendigvis gå i timesvis før man føler seg fortjent til å sette seg ned for dagen. Tenk at du gjør som du selv vil, gå 30 min eller 8 timer, alt etter som man selv vil. Finn en fantastisk leirplass, lag din egen sofa med liggeunderlag, ryggsekker, steiner og bruk utsikten som tv. Hva er vel ikke som å nyte et stille vann, det knitrende bålet sammen med menneskets beste venn, kjæreste, mor, far, søsken, sønn, datter, kamerat eller venninne. Lag en kanne med kaffe eller kakao, spis en god middag og nyt ”ferien”. Og dere, ikke nøl med å dra frem naturens eget teppe, soveposen.

5. Gjør alltid utstyret klart etter turen

Om du synes det høres tungvint ut å ha denne sekken alltid klar til tur, gjør du følgende: Ta deg litt ekstra tid etter du har kommet hjem fra tur til å vaske klær, henge opp teltet og soveposen, tørke, pakke ned og vips, så er sekken klar. Kanskje tungvint tenker noen, men nå vet du hvertfall hvor enkelt det er å dra på tur neste helg.

 

God helgetur fra oss i Helsport og husk; NoWiFi – GreatConnection