Fjellutstyr

LY Tarp

Lett, enkel, effektiv og svært anvendelig beskyttelse mot været.

LY Tarp

LY Tarp

Lett, enkel, effektiv og svært anvendelig beskyttelse mot været.

Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Funksjoner

Materialer

 • Spesifikasjoner
kr 2 295,00
kr 2 295,00
Navn LY Tarp
Funksjoner
 • Pakkpose med rullelukking
 • Flyttbare barduner med refleks
 • Barduneringspunkt med bardunsamler
 • Bardunstrammere tilpasset bruk rundt trær og greiner
 • Varekode 830-009
  URL Key ly-tarp
  Spesifikasjoner Standard

  Omtale

  Skriv en omtale av dette produktet

  2 vare(r)

  per side
  Robin skrev:
  Stjerner:
  Jeg og min turkamerat gikk til innkjøp av LY tarpen I forkant av en lengre tur, hvor vi skulle paddle fra Femunden og ned til Røros. Vi opplevde alt I fra stekende sol, til knitrende og buldrende tordenvær. Tarpen er fenomental når det gjelder å holde det man vil skal holdes ute, ute, om det gjelder solstek eller regn. Tarpen er enormt slitesterk og lettannvenelig. Vi hadde en episode hvor det lynte så mye at vi matte dra kanoen I land og søke ly. Hva var vel bedre enn å trekke LY tarpen over kanoen og legge oss under ? Det tar 3 sekunder å få tarpen ut av posen, og ca 20 sekunder å pakke den sammen igjen. Svært imponert !. Lagt til 01.10.14
  Ståle Sæther skrev:
  Stjerner:
  Jeg har hatt den glede å benytte LY tarp sammen med Ringstind 2 på en ukes tur i femundsmarka i sommer.
  Kombinasjonen er utmerket for solo-turer og det er god plass til å dele uteområdet med en kompis eller to også. Jeg fikk brukt LY tarp både som beskyttelse mot sola og som regntett overseil i tilknytning til teltet. Grunnet været dessverre mest som det siste.
  Duken holdt seg hel og tett gjennom hele turen og jeg så ikke en dråpe komme igjennom selv om jeg var temmelig brutal når jeg spente opp den tilsynelatende skrøpelige duken og strammet opp barduner med stor kraft. De fastgjorte bardunene i hjørnene med innebygde "lommer" gjorde det hele til en glede å rigge opp og ned duken i forbindelse med forflytninger og det følger med fere løse barduner som kan festes på flere festepunkter langs dukens ytterside og på midten ved behov.
  Hele sulamitten kommer på vel en drøy kilo. Det kan ha betydning på de drøyeste turene når sekken er tung nok fra før men komforten den tilfører vil for de fleste være verdt det spesielt om turen går i områder med noe trær med anstendig størrelse.
  Der det finnes egnede trær anbefaler jeg å ta med et ekstra tau av typen flaggstangsnor e.l. og henge duken over denne for å lage en slags gapahuk utenfor og delvis over teltet (inngangen) med ryggen mot vindretninger. Da går du tørrskodd inn og ut av teltet, teltet kan luftes skikkelig ut med åpen dør selv i regnvær og du har massevis av tørr boltreplass utenfor teltet selv om det både blåser regner. Kondensplager som oppstår fordi man koker vann i et koselig telt i stedet for ute i regnet elimineres også.
  Heller lite telt+tarp enn stort telt sier nå jeg.
  Det sier imidlertid seg selv at at seil på såpass mange kvadratmeter kan bli både en bekymring og et problem i sterk vind.

  Det eneste ankepunktet jeg finner så langt er prisen som er en del høyere enn hos andre tilsvarende produkter. Men nå er det riktignok en del kvadratmeter stoff i denne duken for relativt lav vekt og den har mange funksjonelle detaljer så jeg lar den gå og gir 5/5 stjerner.. Lagt til 03.09.14