100 000 øyeblikk - Årets andre vinner!

Det renner inn med turplaner og nydelige øyeblikk dere vil gjennomføre – og det er vi så glade for! Du kan lese mer om konkurransen HER,

Dagens vinner er tromsværingen Tora Fuskevåg – Tora har mange planer og like mange fine folk hun vil dele disse med:

Hei! For tiden står et telt som kan brukes hele året øverst på ønskelista og jeg sitter dagen lang og drømmer om alt jeg skal gjennomføre framover, men som kommende student til høsten må det prioriteres og helårsteltet står dermed på vent. 

Jeg er en friluftslivglad jente som har en stor interesse for friluftsliv, reise og foto. Fremover skal mye tid brukes til å kombinere disse hobbyene. Jeg har vokst opp i naturskjønne Kvæfjord kommune i Troms med vakker natur rett utenfor døra. Her er vinteren laaang og jeg kunne derfor trengt et bra helårstelt for 2-3 personer slik at jeg kan ta med meg venner og familie på forskjellig typer turer de neste årene og dele mange fine naturopplevelser sammen med dem. For sommeren har jeg allerede flere av planene klare. 

  • På toppen av lista står en tur til Lofoten sammen med mitt søskenbarn Sina og min søster Dina som har flere av de samme interessene som meg: å være mye ute i naturen og å ta bilder. I Lofoten er planen å bestige flere forskjellige fjell: Ryten, Reinebringen, Festvågtinden og Vågakallen som noen eksempel. 

Tora vil tilbake til Ryten. Foto: Tora Fuskevaag

Jeg håper på flere lange kvelder med midnattssol på nydelige Uttakleiv, bålkos og pannekaker på bålet med mye latter og gode venner, fjellturer midt på natta, fisking, surfing på Unstad, padling, bading på Hauklandstranda, og mange timer i et varmt og godt telt. 

Unstad, Lofoten. Foto: Kristin Fosland

Foto: Kristin Folsland

  • I juli vil jeg sammen med min mor gå en flere dagers rundtur i Rago nasjonalpark i Nordland. Området er fylt av et magisk og variert landskap med snaue fjell, store fossefall, elver og fiskevann. Her ønsker vi å få en følelse av å være i uberørt villmark full av naturopplevelser sammen. Spesielt bilder av Litlverivassfossen med hengebrua rett på stupkanten, og utsikt ned i dalen hvor den vakre elva slynger seg framover ser bare helt fantastiske ut og er noe vi virkelig ønsker å se med egne øyne. Vi vil bade i kulper i elvene og små fjellvann, slappe av rundt leirbålet og ta en topptur til Rago på 1320 moh.  I villmarksboka til Lars Monsen har han beskrevet utsikten fra Nordskaret mot Laksåga i Rago nasjonalpark slik: "Bare synet av denne elva gjør at man får lyst til å slå leir og bli der en uke." Denne turen frister med andre ord ekstremt mye! 

Tora vil bade i kulper og vann i sommer. Foto: Tora Fuskevaag

  • Min far Birger er veldig glad i friluftsliv og spesielt da å fiske både på sommeren og på isen på vinteren. Jeg har lyst å ta han med på flere turer med isfiske på Melåa i April når det fortsatt er vinter her i nord og under midnattssola til sommeren. 
  • Til sommeren vil jeg gå en 3 dagers overgangstur over Hinnøya sammen med ham i storslått fjellterreng fra Fiskefjorden til Fossestua og kombinere dette med fisking og toppturer. I tillegg til alle disse litt større planene så vil et telt også bli mye brukt i hverdagen til mindre turer her og der. I løpet av sommeren vil jeg ta med 3 gode venner fra skolen som jeg ikke har fått møtt på over et år på teltturer i skogen og på fjellet i nærmiljøet. 
  • Jeg ønsker også å få til et reunion med 4 jenter som jeg var sammen med i militæret i fjor. Etter å ha sett alle naturbildene jeg stadig legger ut sender de ofte melding om at de er sjalu og vil gjerne være med. Jeg vil dermed ta de med på fine teltturer. 
  • En tur som står høyt på lista er å ta med venner for å bestige vakre Møysalen i Nordland og også Sveriges høgeste fjell: Kebnekaise. 

Jeg vil ta med venner på telttur i fjellet, telttur i fjæra, med fiskevannet, rundt bålet og jeg vil også telte under nordlyshimmelen neste vinter. 

Telt under nordlyset. Foto: Mats Grimsæth

Foto: Mats Grimsæth

Nøyaktig hvor disse små turene går er ikke bestemt og ikke så viktig så lenge det blir sammen med flere gode venner og vi kan kose oss langt ifra wifi og stress i hverdagen. #NoWifiGreatConnection Jeg er som sagt også veldig interessert i foto og er aktiv på instagram. 

Kan dermed garantere at kameraet blir med på tur og det vil bli delt ekstremt mange bilder fra de kommende turene der. 

Tora ønsker å skape fine øyeblikk sammen med familie, nære venner og venner hun ikke har sett på en stund – dette ønsker vi å hjelpe henne med og vi sender derfor Tora et Lofoten Pro-telt hun kan sette opp og fylle med varme, venner og gode minner. Vi gleder oss til å se bildene fra Toras turer!

Følg Tora på Instagram: @ToraFuskevaag

Les mer om konkurransen HER, og bli med på målet om å skape 100 000 øyeblikk sammen! 
#NoWiFiGreatConnection