100 000 øyeblikk - vinner nummer fire!

Fortsatt mottar vi massevis av øyeblikk - og dette er vi utrolig glade for! Fjerde runde med øyeblikk vi ønsker å belønne kommer fra Nora Olafsen. Nora har laget en lang og fin liste med turøyeblikk som hun skal dele med de hun er glad i, og de hun ønsker å inspirere! I tillegg har hun satt seg et mål for året

De første turene er nok vel overstått allerede, men vi håper et telt fra oss bidrar til de neste planlagte turene og mange flere fremmover! Vi gleder oss til å følge Nora på eventyrene hennes!

Jeg vil gjerne være med å bidra til å få 100.000 magiske øyeblikk i naturen! For meg er friluftsliv min største glede, og er noe jeg ønsker å dele med andre. Turplanene er mange, men drømmene flere. 

Turer som jeg allerede har planlagt:

  • Første uken av skoleferien (uke 25) skal jeg og tre venninner kjøre over til Vestlandet, og Lysefjorden. Der har vi tenkt oss på flere kjente tur attraksjoner i området rundt Lysefjorden, blant annet Preikestolen og Kjerag. Vi tenker oss å ha telt på Preikestolen, og våkne opp til soloppgang. Både for en forhåpentligvis en fantastisk soloppgang, men også for å kunne oppleve Preikestolen uten å gå i kø opp. Dette blir siste tur sammen før veiene skiller lag, da en skal flytte til Paris og de andre to skal på folkehøyskole.
  • Uke 27 går turen til Rondane med min lillebror på 15 år. Planen er å bestige samtlige topper over 2000 meter over havet, i Rondane. Jeg ser for meg at vi skal bruke tre, fire dager på turen. Har kun vært i Rondane vinterstid tidligere, og gleder meg til å oppleve Rondane sommerstid. Gleder meg til å oppleve urørt natur, og en stilhet som man ikke finner i Oslo.
  • I løpet av juli blir det også en tur til Kirkenes, der jeg skal besøke mine besteforeldre. Tar meg alltid en tur om sommeren, og gleder meg like mye hver gang. Tiden blir ofte brukt på turer med familien opp på vidda. Vidda ligger rett over fjorden hos mormor og morfar, og blir ofte brukt til turer. Blir også en tur til Grense Jakobselv, der jeg har planer om å slå opp telt på stranden. Hvor man kan ligge og høre på bølgene som slår opp mot land, mens man selv ligger i teltet. Dagene er lange med midnattssolen, og turmulighetene mange.  
  • Uke 32 går turen til Helgelandskysten med min venninne Marie. På turen skal vi blant annet innom Torghatten, Sju søstre og Dønnamannen. Samtidig som vi håper å komme over noen skjulte naturperler på vår vei. Helgelandskysten har mye å by på, så det er mye å velge mellom. Kanskje vi tar utfordringen med å prøve oss på kajakk? Vi blir borte en ukes tid og har tenkt å komme oss mellom de ulike destinasjonene ved bruk av sykkel og ferge.
  • Fredag 8. september blir jeg 18 år. Jeg ønsker å feire dagen, og resten av helgen i Jotunheimen. Jeg og noen venner skal ta bussen opp, og skal oppleve/ utforske Jotunheimen på høsten. Forhåpentligvis blir det et par toppturer i løpet av helgen. Men aller viktigst at det blir en koselig tur med god stemning!
  • Høstferien (uke 40) skal jeg igjen til Jotunheimen, men da med familien. Uken skal bli brukt i et område der det er mulig å nå flere topper, helst over 2000 meter. Gjorde en lignende tur i fjor, men da med færre dager med min far. Da gikk turen til Russvatnet hvor vi hadde camp, mens vi gikk opp Besshøe og Naustgardstind. Jotunheimen er fantastisk uansett årstid, og gleder meg alltids til neste tur!
  • Samtidig har jeg er årsprosjekt på gang. Målet er å sove minst 52 netter ute i løpet av 2017. Per dags dato (28.mai) har det blitt 14 netter ute. De fleste i nærområdet, som er Østmarka. Har hatt selskap på 13 av 14 overnattinger, og håper det blir selskap på de minst 38 turene som står igjen dette året. Det er alltid koselig med selskap på tur!

Dette var turene jeg har planlagt, men som jeg tidligere nevnte er turdrømmene flere.

Om jeg får muligheten til å være med på å skape 100.000 magiske øyeblikk i naturen, har jeg et ønske om å spre min tur-glede med/ til andre. Ikke minst de unge! Jeg synes det er viktig å få med flere unge, og da spesielt tenåringer ut i naturen. Jeg deler med glede bilder med  #NoWiFiGreatConnection. Og om jeg skal være så heldig å bli trukket ut, håper jeg at bildene jeg legger ut skal inspirere andre til å komme seg ut.

- Nora Olafsen 

Vi lot oss begeistre av Noras planer, turglede og engasjement for å dele denne med sine venner og familie. Nora skal få skape fine turøyeblikk i et splitter nytt Lofoten Superlight 3 Camp, vi sender dette din vei:)

Følg Nora på Instagram: @noraolafsen

Les mer om konkurransen HER, og bli med på målet om å skape 100 000 øyeblikk sammen!

#NoWiFiGreatConnection