100 000 øyeblikk - vinner nummer tre!

Fortsatt mottar vi massevis av øyeblikk - og dette er vi utrolig glade for! Tredje runde med øyeblikk vi ønsker å belønne kommer fra Ingrid Sjøberg. Ingrid har laget en lang og fin liste med turøyeblikk som hun skal dele med de hun er glad i, og de hun ønsker å inspirere!

Påsketur og de første vårturene regner vi med er vel overstått allerede, men Ingrid har mange andre, spennende planer for resten av året! Vi gleder oss til å følge turene:)

Hei! Jeg ønsker å sende inn mitt bidrag til 100.000 gode øyeblikk.

Kan starte med mitt nyttårsforsett for 2017, som er å være mye mer ute på tur, og å ta masse turbilder. Ved slutten av året er målet at jeg skal ha tatt masse fine bilder med gode minner som jeg kan ta vare på for alltid, og at minst ett bilde skal være så bra at jeg kan printe det på lerret og henge det opp i stua.

Jeg har alltid vært glad i friluftsliv, og er mye ute på tur, men hverdagen kommer ofte litt "i veien". For å kunne bruke mest mulig tid på det jeg liker best - å være på tur - så skal altså dette få førsteprioritet i år! Desto mer jeg spekulerte på dette, desto mer innså jeg at de beste turene jeg har hatt er de jeg har delt med andre. Derfor har jeg nå invitert en skokk med mennesker jeg er glad i, til å være med meg på tur. De fleste planene er klare, men noen detaljer er ikke helt bestemt enda. Det som er bestemt er at det blir tur uansett!

 • Så - den første turen som er ferdig planlagt er selvfølgelig påsketuren. Da skal jeg og min samboer André gå med ski og pulk over Saltfjellet. Vi tar utgangspunkt i å gå hytte-til-hytte, men har med teltet vårt og planlegger å bruke det til en eller to overnattinger der det er litt lengre mellom hyttene. Vi skal gå fra Semska i sør til Trettnes i nord, og på veien skal vi besøke Saltfjellstua, Midtistua og Bjellåvasstua. Vi håper selvfølgelig på påskevær, med sol og blå himmel, men i dette området skifter været fort, så vi er forberedt på grått vær og mye vind. I løpet av turen har vi lyst å fiske på isen. Søndre Bjøllåvatnet er kjent for å ha stor røye, og det hadde vært kjempestas å fått fatt på en til middag! Ser også fram til påskestemning i hytte og telt med en god krim og påskegodis :) I fjor var det trivelig påskeservering på Bjellåvasstua, og vi håper at det også i år vil være rømmegrøt å få tak i når vi kommer fram dit. På denne turen og på andre vinterturer har vi sett behovet for et større og sterkere telt enn det vi har i dag, og har festet blikket på et Svalbard high 3 camp som ville være perfekt for vårt bruk.

  Foto: Bjørn Tore Moen

 • Neste tur i kalenderen er en isfisketur med min kollega Linda og hennes samboer Alex. Vi har planlagt å sove i telt ved Kjemåvatnet i Lønsdal 28. april til 1.mai. Denne helga skal vi bare kose oss og slappe av på isen. Kanskje blir det noen korte skiturer i området, og vi legger opp til god mat (forhåpentligvis nyfanget røye) og latter rundt bålet på kveldene. Her skal vi nyte siste rest av vinteren før våren tar tak. I mai har jeg planlagt min første overnattingstur med havkajakk! Dette gleder jeg meg veldig til, og med meg kommer min venninne Marie.

Fredag 12. mai skal vi på kurs for å lære å lage mat i fjæra av det vi finner i havet (spennende!), og på lørdag padler vi ut for å finne en flott teltplass. Stedet er ikke helt bestemt, men regner med vi padler ut til Store Hjartøya som ligger rett utenfor Bodø. Der er det mange fine strender så det er bare å plukke den fineste! Håper å få muligheten til å sitte på stranden med et bål, og se utover et blikkstille hav, og se sola gå ned i horisonten (drømmemotiv til fotoboken). Til denne turen trenger vi et lite telt som får plass til to personer, men som også får plass i bagasjerommet på en kajakk. Har funnet ut at et Fonnfjell superlight vil passe ypperlig, og hvis det regner vil baldakinløsningen gjøre at vi allikevel kan ligge tørt og nyte utsikten.

 • Neste tur gleder jeg meg også veldig til. Det blir en tur på Hardangervidda med mine venninner fra folkehøyskolen. Vi gikk ett år på "friluftsliv" i Malangen, og har de siste årene hatt lite kontakt, men 16.-18. juni har nå fire av dem sagt ja til å være med på telttur, og det er jeg så glad for! Line, Sunniva, Tonje og Monika blir med meg på en helgetur som starter ved Tuva turisthytte. Vi tenker å gå inn mot Åan turisthytte på fredag, og sette opp telt et sted på veien. På lørdag går vi forbi Åan og inn til Heinseter der vi overnatter på hytta. På søndag går vi tilbake til Tuva turisthytte. På denne turen gleder jeg meg veldig til å møte mine gamle venninner igjen, mimre om folkehøyskoleåret og snakke om hva alle gjør i dag. Gleder meg også til å gå på Hardangervidda. Har aldri vært på tur i dette området før, så er kjempe spent på hvordan naturen og landskapet ser ut. Ser fram til mye prating, latter og morsomme øyeblikk på denne turen- for disse jentene er noen morsomme personligheter - og et nytt, flott minne i fotoboka. På denne turen vil fonnfjellteltet være veldig greit å ha med.

 • I juli er det planlagt flere turer. Den første går til Lofoten med mine kollegaer Johanna, Lars, Laila, Andreas, Astrid, Kine, Tommy og Bjørn. Til høsten skal flere av dem flytte fra Bodø, så denne turen blir en "avslutningstur" der vi bare skal kose oss og ha det trivelig sammen før de begynner i nye jobber. Datoen blir 7.-9. juli og vi har bestemt oss for å reise til Kvalvika. Denne helga skal vi prøve noe så gøy som surfing, ta oss en topptur på Ryten og nyte den fantastiske utsikten derfra, og vi skal grille pølser mens de tøffeste bader i havet. Ser frem til mye lek og moro med denne gjengen, og til flotte bilder til fotoprosjektet mitt. Lofoten er jo bare helt nydelig. Vi har planlagt å sove i telt, så her vil både et svalbard og et fonnfjell komme til nytte!

  Foto: Kari Schibevaag

 • Neste tur i juli blir 21.-23. da jeg skal møte mine to venninner Anne-Lone og Leah for en helg i fjellheimen. Vi har lyst å sove i telt, og har ikke helt bestemt oss for hvor vi vil reise, men et forslag er en tur til Rondane. Har tenkt å gå opp til Rondvassbu på fredag. Så tenker vi å gå en topptur på Vinjeronden og Rondslottet på lørdag, og så overnatte i telt i området øverst i Rondvassdalen. Her vil igjen fonnfjell-teltet passe veldig bra. På søndag går vi ned til Rondvassbu og så videre ned til Mysuseter fjellstue og hjem igjen. Vi tre har studert sammen noen år, men de bor nå i utlandet så vi snakkes ikke så ofte. Derfor gleder jeg meg til å se dem igjen og bare ha det gøy sammen en helg. Vi liker alle tre å "løpe i fjellene" så ser fram til en aktiv helg, med flotte toppturer, mye latter og masse godteri - for det liker vi Regner også med at det ikke blir mangel på flotte portretter av både mennesker og landskap på denne turen. Er veldig spent på å utforske nye fjellområder i Norge.

 • Så er vi kommet til august og da har vi invitert våre venner Rolf-Arne og Trine til å være med meg og André på tur i Sulitjelma. Turen blir 4.-6. august og vi kjører inn til Coarvihytta på fredag. Derfra går vi mot østsiden av Balvatnet og legger oss i telt for natten. Fonnfjellteltet passer bra her. På lørdag sveiper vi innom svenskegrensen før vi snur og går sør-vest til Balvasshytta og overnatter der. På søndag er det retur på vestsiden av Balvatnet tilbake til Coarvi for Rolf-Arne og Trine. Samme dag starter et spennende prosjekt for meg og André - som skal gå Nordland på tvers. Vi går videre fra Balvasshytta ned Skaiti-dalen, over til Lønsdal, inn på Saltfjellet mot Midtistua, videre nordover til Bjellåvasstua, så dreier vi nord-vestover mot Lurfjellet og ender til slutt opp på Gjælentunet. Vi har satt av 14 dager på turen, og har lagt løypa langs hyttenettet, men tar med telt i tilfelle vi skulle ønske noen mellom-overnattinger. Her vil igjen et fonnfjell passe perfekt. Datoen er altså 5.-19. august. Vi har tenkt å dele planen med våre venner, og invitere dem til å være med på hele eller deler av turen - fordi vi liker selskapet. Så foreløbig er det oss to, men vi håper at noen har lyst å dele dette eventyret med oss.

 • Neste tur som er spikret i kalenderen er Fjellfilmfestivalen i Jotunheimen 8.-10. september. Her skal vi sove i telt, og vi har invitert noen vennepar. Foreløbig er det bare meg og André, men også her håper vi å få med oss flere. Har lyst å gå Besseggen, og være med på mange av de andre aktivitetene som foregår under festivalen. Helga etter har jeg satt opp en tur for DNTung Bodø der jeg fungerer som turleder. Vi pleier å ha helgeturer på de flotte hyttene i området, men denne gangen har jeg også lagt opp til en teltovernatting. Jeg synes det er kjempestas å sove i telt, og håper at ungdommen synes det samme! Datoen blir da 15.-17. september, og ruta går rundt Børvasstindene som er en fjellrekke rett sør for Bodø. På fredag går vi et stykke opp Falkflågdalen der vi setter opp telt og tester fisket i vannene i området. Håper på fisk i stekepanna til kvelds På lørdag går vi inn til Lurfjellhytta som ligger i et flott område, og også her kan vi fiske litt i vannene i nærheten. Bodøs høyeste fjell Lurfjelltinden ligger også her, så vi har muligheten til å ta en flott topptur hvis gruppa har lyst til det. Fra toppen har man helt fantastisk utsikt over nesten hele Salten. På søndag går vi ned Åselidalen, som er et av de vakreste stedene jeg vet om. Gleder meg til å dele dette flotte området med deltakerne, og gleder meg spesielt til å ta med ungdommen på telttur. Håper de synes dette er spennende og gøy, og at det gir mersmak. Vet jo ikke hvem som blir med på denne turen, men det er plass til 8 deltakere.

Så dette er alle turene som er fastsatt med dato. I tillegg har jeg og André planlagt en tur med hans søster Victoria, hennes mann Sasa, og deres to gutter Birk og Emrik. Vi har tenkt å overnatte i telt på Gjælentunet en helg det er sol og fint vær. Da skal vi fiske i sjøen, bade, grille pølser, sole oss og leke på stranda og det gleder vi oss veldig til! Har også planlagt en helgetur med min pappa til Glomfjord. Vi skal sove i telt litt nord for Storglomvatnet, og skal gå inn til Corbels Canyon på lørdag. Dette er et geologisk spennende område, der vi finner vannlåser, grotter og underjordiske elver. Vi prøvde å gå dit for et par år siden, men kom ikke helt fram, så i år håper vi at vi kommer helt inn og får sett disse stilige formasjonene i berget.

Har også invitert min venninne Maiken til en helgetur i telt. Vi har siktet oss inn på enten Børgefjell eller Rago, der det vi har mest lyst til er å fiske og bare ta inn den nydelige naturen som finnes der. Til disse tre turene vil igjen et fonnfjell passe veldig bra.

Håper på mange flotte bilder av folkene som blir med på tur, og av den fine naturen vi skal gå i. Har brukt mye tid på å planlegge våren og sommeren, så har ikke kommet så langt med høst- og vinterplanene, men har lagt opp til at det skal bli mange turer i vinterhalvåret også! Langtur med ski og pulk står høyt på ønskelista, sammen med isfisketurer, så et svalbardtelt vil bli godt brukt.

Jeg er aktiv på instagram og liker å legge ut bilder fra turer der. Mitt brukernavn er ingridsjoeberg. Jeg kommer til å dele bilder fra alle turene vi skal på i sommer og er spent på hvilket motiv som til slutt skal ende opp på stueveggen hjemme Hvis jeg skulle være så fantastisk heldig og få utstyr fra Helsport vil jeg ikke nøle med å dele så mye bilder som mulig, slik at enda flere også vil dra ut på tur. Har nå bedt om to telt fordi vi ser behovet for telt som egner seg svært godt til spesielle turer, istedet for et allround-telt som gjerne blir litt tungt til sommerturene, og litt for lite til vinterturene.

Legger også inn ønske om stenger til baldakinløsning for Fonnfjellteltet. Så da er det bare krysse fingrene. Jeg gleder meg uansett veldig til alle turene fremover!

Vi lot oss begeistre av Ingrids planer, turglede og engasjement for å dele denne med sine gamle venner og de vennene hun ikke kjenner enda. Ingrid skal få skape fine turøyeblikk i et splitter nytt Fonnfjell Superlight med baldakinstenger, vi sender dette din vei:)

Følg Ingrid på Instagram: @ingridsjoeberg

Les mer om konkurransen HER, og bli med på målet om å skape 100 000 øyeblikk sammen!

#NoWiFiGreatConnection