2010 - Baltoro Karakoram

Marius Austnes, Øyvind Torgersrud, Ottar Bjørklid og Martin Nerhus Øen tilbragte sommeren i Pakistan omringet av de flotteste fjellene i verden.

Utstyret fra Helsport som ble med på turen:

- Fenris fleece jakke

- Kvitbreen dunposer.

- Hoftebeltelomme til ryggsekk.

- Lakenpose Fasong Silke.

- Munin 45 L Ryggsekk
 

Her er deres egen beskrivelse turen og planleggingen før de dro av gårde: 

Lengst nord i Pakistan ligger Baltorobreen, omkranset av de flotteste fjellene i verden. Mellom landsbyene Askole og Hushe er det en seksten dagers fottur som passerer de kvasse Trango-tindene, den massive veggen på Broad Peak, og den mektige pyramiden K2. På turens høyeste punkt, i passet Gondogoro La (5600 moh), kan vi nesten se hjem hadde det ikke vært for alle fjellene høyere enn syv og åtte tusen meter som i stedet utgjør utsikten. Vel over passet bærer stien ned og ut dalen forbi kanskje verdens aller vakreste fjell Laila Peak.

Turen er ikke spesielt krevende. Det er ingen vanskelig klatring, ingen ekstrem høyde, og ingen tunge ryggsekker. Bare ekstremt fine omgivelser.

Det legges opp til åtte timers dagsetapper i rolig tempo for å gi tid til akklimatisering og for å kunne gripe alle fotomulighetene som byr seg.

Kamal fra Skardu organiserer et lokalt hjelpeapparat bestående av guider, kokker og et kobbel med bærere som skal være med oss på tur, og sørge for at alle trives til det fulle. Lokalt turfølge vil berike turen med et uvurderlig kulturelt aspekt, og vi er allerede i gang med å lære språket Urdu og lokale skikker.

Pakistan får mye ufortjent omtale som ’the worlds most dangerous country’, og da vi startet turplanleggingen var vi skeptiske. Etter å ha fulgt med i lokale aviser og satt oss inn i den politiske situasjonen, tror vi at ved å holde på hatten og vise forsiktighet, vil våre reiser i området foregå smertefritt. Vi tror at turen blir et eventyr og at vi vil møte hyggelige og gjestfrie mennesker i et land i blomstring.

 

Her kan du lese hele ekspedisjonsbloggen fra en svært vellykket og innholdsrik tur, med masse bilder og opplevelser.

2010 - Baltoro Karakoram

Marius Austnes, Øyvind Torgersrud, Ottar Bjørklid og Martin Nerhus Øen tilbragte sommeren i Pakistan omringet av de flotteste fjellene i verden.

2010 - Baltoro Karakoram