Alt om Helsport Superlight

Hvorfor bære tungt når du kan bære lett??

I 2011 introduserte vi en helt ny standard for lettvekstelt. Med sine 0,95 kg satte Ringstind Superlight en helt ny benchmark for hva som kreves av et lettvektstelt. Teltet ble en umiddelbar testvinner samme år. Med unike, innovative detaljer i ventilasjon, stenger, stangkopper, stoffer m.m var vi i stand til å få et 2-mannstelt på under 1 kg. Det påfølgende året utvidet vi sortimentet på SuperLight da vi introduserte og utvidet den allerede eksisterende Fjellheimen-serien. Resultatet ble et 3-mannstelt på under 2 kg! Siden den gang har serien utvidet seg med ytterligere tre modeller, og vi har nå SuperLight-telt for enhver smak.

 

Detaljer

Foruten teltstoffene, er detaljene en av de viktigste grunnene til at teltene våre er så lette. Disse er vel gjennomtenkte og utprøvde for at pdem lave vekten ikke skal gå utover funksjonaliteten på produktet. Under ser du et knippe av de mange detaljene i SuperLight-serien. 

Ventilasjonsløsningen i SuperLight-teltene er laget med enkle og minemalistiske løsninger for holde vekten så lav som mulig, samtidig som funksjonaliteten blir opprettholdt sett opp mot våre andre telt.

Stangkoppene er mer enn halvert i størrelse sammenlignet med våre andre telt. Pluggfestene består av en liten løkke for minimering av vekt. Denne kan enkelt byttes ut og forlenges om ønskelig.

Barduneringspunktene er forenklet samtidig som de opprettholder kravene våre til slitestyrke.

Bardunene er laget i svært tynt og slitesterkt materiale med refleksdetaljer. 

Bardunstrammeren er laget i kuldebestandig plast

 

Pluggene vi bruker i SuperLight-teltene våre er laget av aluminum og veier kun 6 gram pr. plugg. Alle teltene i SuperLight-serien har DAC Featherlite NSL-stenger. Stengene har ekspanderte ender som gir opptil 20% økt styrke i endene i forhold til midten av stangleddene. Dette gjør det mulig å benytte tynnere rørvegger og redusere total stangvekt, uten at det går på bekostning av styrken. Stengene er produsert med en spesiell overflatebehandling som minimerer bruk av kjemikalier, og er mer miljøvennlig enn tradisjonelle behandlinger. 
En stang på et Helsport-telt er en funksjon av buens lengde, samt stangens diameter og teltets høyde. På bakgrunn av dette, i tillegg til hvor i teltet stanga er plassert, bestemmes diameter, graden for forbøyning, samt lengden på hvert enkelt ledd. Kort fortalt: alle våre stenger er spesialtilpasset til hver enkelt teltmodell. Ønsker du mer informasjon om stenger kan du klikke her


Teltstoffer

Så du trodde ikke Superlight teltene holdt mål i hardt vær? Prøv en måned i Patagonia da vel! Øyvind Salvesen tok med seg Trolltind Superlight til et av de mest vindutsatte stedene jordkloden har å by på for å teste Superlight-teltene i virkelig tøffe forhold. Den stod til toppkarakter fra Salvesen. Du kan lese mer om turen her.

Ved første øyekast kan SuperLight-teltene virke skjøre og føles altfor tynne. Dette er en myte. Om man sammenligner ytterstoffet i Superlight-teltene mot ytterstoffet vi bruker i våre trek-telt, er det dobbelt så kraftig på tross av at det er vesentlig mye tynnere. Grunnen til dette er at det blir brukt nylon som er vevd tettere i alle våre PRO-telt, mens det i TREK-teltene blir brukt polyester. 

Stoff innertelt: Ripstop Superlight® Polyamid 15D
Stoff yttertelt: Helsport Superlight® 3000, 2000 mm 
Stoff bunn: Helsport superlight® 1000, 3000 mm 

HELSPORT SUPERLIGHT®3000: 

I SuperLight-teltene benyttes en polyamid med microripstop. Denne duken er vevd av en meget tynn (15D) tråd som gir en superlett teltduk. Den er i tillegg belagt på begge sider med silikon som gjør stoffet meget rive- og slitesterkt, samtidig som det har en vannsøyle på hele 2000mm.

RIPSTOP SUPERLIGHT® POLYAMID: 

Stoffene, som brukes i PRO- og X-TREM-teltene, er lette og sterke polyamid-tekstiler. Ripstop øker rivestyrken vesentlig og stoffene har ypperlig vannavisende og pustende egenskaper. SuperLight-teltene har et ripstop-materiale i polyamid som er vevd i 15D tråd. Dette stoffet har meget god pusteevne, som er viktig for å minimere kondens. Det er i tillegg impregnert for å holde ute eventuell kondens som kan dryppe fra ytterteltduken. 

HELSPORT SUPERLIGHT®1000: 

I de øvrige PRO- og X-TREM-teltene har vi utviklet et solid ytterteltstoff. Det har 8 ganger større slite- og rivestyrke enn vanlige teltstoffer og er vevd av fineste type garn, belagt på begge sider med silikon. Naturligvis har også dette stoffet god motstandsdyktighet mot UV (solstråling) og stabilitet i stoffet i forhold til vekslinger i vær- og temperaturforhold. Vannsøylen er på minimum 3000mm. Dette stoffet benyttes også i bunnen til SuperLight-teltene.