Camp Ousland 2017

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer deg til Camp Ousland 2017, 31 august - 3 september

For andre år på rad inviterer Helsport i samarbeid med Manshausen og Børge Ousland til høstens vakreste festival. På Manshausen er vi omringet av noe av det vakreste norsk natur har å by på, og denne helgen vil du få muligheten til å være med på mange ulike aktiviteter og få naturopplevelser du vil leve på i lang, lang tid fremover.  

Kjøp billetter HER 

Facebook-event

 

På Manshausen er vi omringet av noe av det vakreste norsk natur har å by på, og denne helgen vil du kunne være med på mange aktiviteter i storslagen natur! Du kommer til å få opplevelser for livet! 

 

Camp Ousland vil være en fantastisk mulighet for deg til å møte alle slags mulige turinteresserte. En helg smekkfull av flotte omgivelser, aktiviteter, foredrag, kurs, underholdning og god mat.

Slik melder du deg på:

Kjøp billetter HER

Priser:

Festivalpass: 3500,-
Hva er inkludert?
- Alle aktiviter er selvsagt inkludert i festivalpasset
- Middag fredag og lørdag
- Flotte naturopplevelser og fantastiske mennesker.

Mat
Middag fredag og lørdag er maten inkludert, drikke kan man ta med seg selv eller kjøpe på stedet. Torsdag kommer grillen til å stå varm fra ca.kl.20, så ta med deg noe grillmat du liker godt! Dette blir en hyggelig bli-kjent kveld der man spiser når det passer, og etterhvert som man ankommer øya.

Deltagelse på aktiviteter: 
På Camp Ousland kan du melde deg på mange ulike aktiviteter som er tilpasset alle, både nybegynnere og erfarne. På Camp Ousland har vi fokus på opplevelse og læring, og erfarne Instruktører og guider vil gi deg en god opplevelse på tur. Påmelding til aktiviteter blir lagt ut samtidig med festivalpassene fredag 31.3.2017.

Aktivitetene du får mulighet til å bli med på gjennom helgen er blant annet:

 • Seiltur med trimaranen Northern Passage
 • Klatrekurs
 • Kurs i naturfoto med Mats Grimsæth
 • Guidet kajakktur med Randi Skaug
 • Kitekurs med Kari Schibevaag
 • Kajakkurs
 • Kurs i eskimorulle 
 • Kveitefiske 
 • Tur over Nordskot-traversen m/blant annet Markus Wegge
 • Tur til Sørskottind
 • Fridykking

Se boalternativene under:

Det fins ulike bo-alternativer både på og rundt Manshausen, så her kan du selv velge det som passer deg best. Men det er svært begrenset med passer noen steder, så her gjelder det å være tidlig ute. Alle prisene er totalpris som inkluderer det aktuelle bo-alternativet samt mat og aktiviteter som beskrevet over. Båter vil gå i skytteltrafikk mellom land og øyene, så det er ikke noe problem å bo andre steder enn Manshausen. 

(pris alle dager): 

Telt: 600,-*
Storegga (båt): 2100,- **
Nordmælværingen (båt): 2100,- **
Nordskot Brygge (innendørs leilighet): 2100,- **
Ekspedisjonsloftet: 2100,- **
Naustholmen (innendørs rom): 3150, **

* inkludert frokost og tilgang på dusj og toalett
** inkludert frokost, håndklær, tilgang på dusj, sengetøy og utvask.

Overnatting i telt på Manshausen

Du tar med ditt eget telt, og kan selv velge om du vil slå deg ned i en felles stor camp som lages på øya, eller om du vil gjemme deg unna og lage ditt eget lille paradis. Her er mulighetene mange! Uansett hvor du velger å slå opp teltet ditt får du tilgang til både dusj og toalett. 

Pris: 200,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 4100,-  

 

M/S Trøndergut

Denne store og fine hvalskuten  kommer til å ligge i havn på Manshausen hele helgen. Her har vi 10 fine køyeplasser. Sengetøy, håndklær, og  tilgang til både dusj og toalett er tilgjengelig ombord. Et god alternativ hvis du vil sove innendørs men fortsatt være på øya. 

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5600,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

Nordmelaværingen

Enda en stor, fin båt som vil ligge til kai på Manshausen. Her er det totalt 12 sengeplasser fordelt på 5 lugarer og 2 bad med dusj og toalett. Et god alternativ hvis du vil sove innendørs men fortsatt være på øya. 

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5600,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

 

Nordskot Brygge

Et ypperlig alternativ til deg som ønsker å bo ekstra komfortabelt denne helgen, og syns det er godt å få litt privatliv. Her er det 22 sengeplasser fordelt på fire sjøhus-leiligheter, så en vennegjeng vil trives godt her. Alle boenheter har godt utstyrte kjøkken for selvhushold. Flott beliggenhet ytterst på kaikanten med fantastisk utsikt mot Lofoten, Grøtøy, skipsleia og de majestetiske Skotstindene – og kun 400 meter unna Manshausen. Se mer på nordskotbrygge.no

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5600,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask)

 

Ekspedisjonsloftet

Ekspedisjonsloftet ligger på Manshausen, og består av 6 nye og fine sovealkover (4 stykk 140 senger og 2 stykk 90 senger. Det er også dusj, toalett og minikjøkken i 2.etasje på ekspedisjonsloftet. Se mer på manshausen.no

Pris: 700,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 5600,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask) 

Naustholmen – hos Randi Skaug

Øya til Randi er nærmeste nabo til Manshausen, rett over sundet bare et spydkast unna. Randi har 10 plasser innendørs, sjønært og trivelig med lun atmosfære i de gamle handelsbygningene med mye historie i veggene. Se mer på naustholmen.no

Pris: 1050,- per døgn

Totalpris for festivalpass og overnatting: 6650,- (Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask) 

 

Om Manshausen

Manhausen er en perle av en øy, 55 mål stor, sentralt plassert i Grøtøyleia, bare 500 meter fra den trivelige bygda Nordskot. Manshausen var med sin gode havn og skjermede beliggenhet i sin tid en del av Grøtøy gamle handelsted. Fiske er fremdeles viktig, men aktiviteter som padling, dykking, sykling, klatring og fjellturer sommer og vinter er blitt mer og mer populært. Steigen er et unik område, med hundrevis av små øyer, hvite sandstrender og spektakulære fjell, og i nord ligger Lofotveggen som en beskyttende mur. Alt du trenger å vite om øya finner du HER

Lurer du på hvordan du kommer deg til Manshausen? Sjekk ut denne linken: http://www.manshausen.no/om/praktiske-opplysninger/ . (PS: nytt selskap har tatt over for torghatten nord og bestilling gjøres i linken nedenfor).
Det går hurtigbåt fra Bodø ca kl. 17.15 på torsdag og retur søndag er ca kl 18.00. Husk å bestill plass på hurtigbåten. Vi henter alle deltakere i småbåter på Nordskot for videre frakt til Manshausen. For booking av båt: www.177nordland.no

Påmelding til Camp Ousland er bindende og billetter refunderes ikke. Hvis det skulle oppstå sykdom eller andre hendelser som hindrer deg i å komme på arrangementet, ber vi deg ta kontakt med ditt forsikringsselskap for refusjon.

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med oss på campousland@helsport.no

Børge Ousland og Helsport ønsker deg velkommen til Steigen!