Camp Ousland 2018

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer deg til Camp Ousland 2018!!

For tredje år på rad inviterer Helsport i samarbeid med Manshausen og Børge Ousland til høstens vakreste festival. På Manshausen er vi omringet av noe av det vakreste norsk natur har å by på. I denne helgen vil du få muligheten til å være med på mange ulike aktiviteter og få naturopplevelser du vil leve på i lang, lang tid fremover.

Camp Ousland er en festival for alle turinteresserte uansett erfaringsnivå. Vårt ønske er at alle skal komme seg mer ut i naturen, og på Camp Ousland vil vi ta med deg ut på ulike aktiviteter slik at du vil få oppleve og lære nye aktiviteter. 

Festivalpasset koster 3750,- og inkluderer alle aktiviteter, i tillegg til middag fredag og lørdag. 
Alle overnattingsalternativene er inkludert frokost og lunsj alle dager. 

Slik melder du deg på:
1. På billetto.no får du kjøpt festivalpass og meldt deg på aktiviteter.
Noen av aktivitetene er heldags og andre er halvdagsaktiviteter. Du kan mikse mellom de ulike aktivitetene slik det passer deg. Merk deg tidspunktene på de ulike aktivitetene slik at du velger riktig kombinasjon og at ingen av aktivitetene går parallelt. 

NB: Du kan kun bestille festivalpass og aktiviteter til en person pr.bestilling. 

2. Overnatting bookes HER. Her finner du også all informasjon om de ulike overnattingsmulighetene. For å komme inn på lenken må du bruke følgende passord: Camp_Ousland_2018
For å booke overnatting, må du ha betalt for festivalpass.

Informasjon om aktiviteter: 

Kveitefiskekurs 
Den erfarne kveitefiskeren, Christer Rognerud, lærer deg hvordan storkveita skal lures. 

Innføring i kajakkpadling og rulleteknikk.
Her får du muligheten til å lære og padle i smaragdgrønt hav og flotte omgivelser. Klippeklatring 
Dyktige instruktører vil gi deg innføring i utendørsklatring.

Nordskottraversen 
Vi organiserer guidet tur over den legendariske Nordskottraversen.

Tur til Sørskottind 
Hvis du ikke har lyst til å prøve deg på de lengste turene, legger vi også opp en fjelltur til det 640 meter høye Sørskottind.

Northern Passage 
Har du lyst til å seile med trimaranen Northern Passage som Thorleif Thorleifsson og Børge seilte med rundt Nordpolen i 2010? Eventyrer Mats Grimsæth tar deg med ut på en seiltur du sent vil glemme!

Kiting 
Til Camp Ousland har vi fått verdensmester Kari Schibevaag til å holde introkurs i kiting. I løpet av helgen vil du lære å kite alene på vann ved en av de flotteste strendene i Norge

Fridykking 
Vi vet alle at naturen i Steigen er spektakulær. Men vet du hvordan naturen ser ut under vann? Finn det ut på fridykkingskurs! Monsenruta
Husker du programmet "Lars Monsen på Villspor" hvor han ble satt av med helikopter på et tilfeldig sted og skulle finne veien tilbake? En av disse turene var en virkelig spektakulær tur i Steigen, bare noen steinkast fra Manshausen! Les mer her: https://www.ut.no/artikkel/1.11614470/

Guidet Kajakktur med Randi Skaug
Randi Skaug viser deg de skjulte perlene i Steigen! 

Joker'n
Tør du melde deg på denne? Vi lover en luftig tur med utfordringer som vil sitte i lang tid!

Overnatting:
Det fins ulike bo-alternativer både på og rundt Manshausen, så her kan du selv velge det som passer deg best. Men det er svært begrenset med passer noen steder, så her gjelder det å være tidlig ute. 

All info om overnatting finner du på manshausen.no

Om Manshausen
Manhausen er en perle av en øy, 55 mål stor, sentralt plassert i Grøtøyleia, bare 500 meter fra den trivelige bygda Nordskot. Manshausen var med sin gode havn og skjermede beliggenhet i sin tid en del av Grøtøy gamle handelsted. Fiske er fremdeles viktig, men aktiviteter som padling, dykking, sykling, klatring og fjellturer sommer og vinter er blitt mer og mer populært. Steigen er et unik område, med hundrevis av små øyer, hvite sandstrender og spektakulære fjell, og i nord ligger Lofotveggen som en beskyttende mur. Alt du trenger å vite om øya finner du HER.

Lurer du på hvordan du kommer deg til Manshausen?
Sjekk ut denne linken: http://www.manshausen.no/om/praktiske-opplysninger/ 

Det går hurtigbåt fra Bodø kl. 17.25 på torsdag og retur søndag er kl 17.55. Båten tar ca. 1t og 30 min. Husk å bestill plass på hurtigbåten. Vi henter alle deltakere i småbåter på Nordskot for videre frakt til Manshausen. For booking av båt: www.177nordland.no

Påmelding til Camp Ousland er bindende og billetter refunderes ikke. Hvis det skulle oppstå sykdom eller andre hendelser som hindrer deg i å komme på arrangementet, ber vi deg ta kontakt med ditt forsikringsselskap for refusjon.

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med oss på campousland@helsport.no
Vi gleder oss til å se DEG!