En heldig far har fått noe nytt til farsdagen!

Foto: Andreas Orset

Vi har fått inn utrolig mange ønsker fra døtre, sønner, koner, brødre og søstre som vil glede en far som virkelig fortjener det. Det har vært litt av en oppgave å gå gjennom alle hyggelige ønsker, og det er mange som fortjener et produkt fra oss.

Vi har denne søndagen lagt vekt på å gi bort et produkt til noen som har brukt tiden sin til å lære bort friluftsliv for sine nære og kjære. Hanna Elise Fredriksen har nominert sin far Jan som snart fyller 79 år.

"Han har gjennom et langt liv vært en fantastisk amassadør for friluftsliv for både sine nærmeste, men også gjennom arbeid i bla DNT. Med sitt imøtekommende og tålmodige vesen har han ikke bare dratt oss barna opp og rundt i alle fjell til fots og på ski, fortalt historier, båret tonnevis av kokesjokolade (hans spesialitet) og appelsiner for å ha noe å by på rundt neste sving. Han har lært oss å lage teltleir, fyre bål, sette agnpå fiskestanga og fiske kre (småørret på Sunnmørsk) i elva kl 03 på natta. Nabobarna har alltid fått være med om det er på slalomtrening eller telttur.

Nå i en alder av snart 79 tar han fortsatt med seg oss med sine barnebarn på kanotur, lavotur og skitur. Fortsatt med kokesjokoladen og appelsinen i sekken og med bål og kakao når turen er blitt lang nok. Han øver med barnebarna på bål og teltligging i hagen og lærer 5 åringen å sløye fisk. Inviterer hele barnehagen i naustet sitt og underviser barna i fiskesorter fra garnet og videreformidler kunnskapen om hvordan man lager klippfisk og røkt makrell.

Han har lært ikke bare oss og sine barnebarn å elske friluftslivet, men også mange andre!
Ønsker meg derfor en påskjønning til min pappa på farsdagen."

Vi gratulerer Jan med en ny Varanger Lavvo 8-10. Nå kan du ha med hele familien på overnattingstur!