Fiber + dun = sant?

Vi fortalte litt forrige uke om fiber som isolasjonsmateriale i spesielt soveposer og klær, men glemte å få frem at det også fins et alternativ til deg som ønsker å velge fiber av sikkerhetshensyn – men allikevel ikke klarer å gi helt slipp på dun..

I vårt fiber/dun konsept, tatt i bruk på to soveposer og en jakke kombinerer de beste egenskapene fra både dun og fiber. Hele innerlaget i soveposen og jakken består av dun, mens ytterlaget er i fiber. Her har vi altså ikke blandet dun og fiber som det kanskje er lett å tro, men vi benytter to separate lag isolasjon for å utnytte de to ulike fyllene på best mulig måte. Dette gjør at du får dun inn mot kroppen, noe som gir god varme og øker komfortfølelsen, mens ytterlaget består av syntetisk fiber som beskytter mot fuktighet utenfra. Du får altså glede av dun der du trenger det mest, og får en lettere sovepose og jakke enn som all isolasjon hadde vært i fiber.

I tillegg har vi brukt helt vanntett ytterstoff på jakken, og i nederste del av soveposen. Jakken tåler med andre ord ordentlig ruskevær, og soveposen blir ikke fuktig om du kommer borti teltduk med litt kondens om vinteren, eller om føttene dine sklir av liggeunderlaget mens du sover. 


Konstruksjonen 

Helsports konstruksjon med både dun og fiberisolasjon utviklet for bruk i lavere temperaturer. En bokskonstruksjon* der det ytterste laget består av Helsport Thermoguard®6000 vannavvisende fiber som beskytter mot fuktighet utenfra. Det innerste laget består av dun, som gir maksimal isolasjon mot kroppen. Fiber/Down gjør posene 10 % lettere og 10 % mer komprimerbare. 

 

*Bokskonstruksjon: Helsports bokskonstruksjon er en fasongsydd og kroppstilpasset konstruksjon der fire stoffstykker sys sammen til å danne en slags boks med sidevegger. Dette gir et jevnt luftlag rundt kroppen og mindre innvendig luftvolum som må varmes opp.