Hvorfor bruke lakenpose, og hvilken bør du velge?

Hvorfor lakenpose?
Lakenpose er en veldig behagelig innerpose til soveposer eller til bruk sammen med dyner. En av de største fordelene er at den beskytter mot slitasje og forenkler renholdet av soveposen. Lakenposen holder svette og andre kroppsoljer fra å trenge inn i soveposen, som kan gjør at soveposens effekt reduseres. I tillegg er det perfekt å bruke om flere skal benytte seg av soveposen, eksempelvis i en familie. Da slipper du å vaske soveposen så ofte, og du kan heller vaske lakenposen. Lakenposene er også perfekt å bruke på varme dager i telt, hvor du bruker soveposen som dyne.

Vi deler lakenposene inn i to fasonger;
- Lakenpose for soveposer (mummy-formasjon)
- Lakenpose for dyne og puter (rektangulær funksjon) 

Lakenposene for soveposer er formet i en mummy-form som gjør at de er tilpasset fasongen til en sovepose. De er standard lengde og bredde og passer alle mummy-formede soveposer.

De rektangulære lakenposene er designet for bruk for seg selv sammen med dyne og pute, eller til rektangulære soveposer. Dette er den perfekte lakenposen for bruk på turisthytter, reise e.l. Den er svært lett å bære med seg, og derfor et veldig godt alternativ til sovepose på hytter. Da slipper du å bære med tungt sengetøy eller sovepose.

Disse lakenposene kommer i tre ulike materialer:
Silke

- Lett i vekt og pakker ekstremt lite i sekken
- Veldig komfortabelt materiale mot huden
- Tørker fort
- Lukter lite etter bruk

- Gjør at soveposen føles varmere og komfortabel. Gir et par grader ekstra til soveposen.

Polyester/bomull
- Slitesterk
- lukter lite etter bruk

Thermolite
- myk og komfortabel følelse mot kroppen
- stretch gir god bevegelse
- Tørker fort
- Gir et par grader ekstra til soveposen
- Finnes kun i mummy-fasong

Hvilken type bør man velge?
Først og fremst må du se hva du trenger lakenposen til. Er det til sovepose eller dyne og pute? Trenger du til sovepose er det mummy-fasong du må velge, og rektangulær til dyne/pute eller rektangulære soveposer.

Hvilket materiale man syns er komfortabelt, er opp til en selv. Noen liker silke og andre liker bomull. Her må man selv undersøke hva du syns er mest komfortabelt. Er vekt viktigst, er silke valg. Prioriterer du komfort og bevegelighet, fremfor vekt, er Thermolite et veldig god alternativ. Bomull er på sin side svært slitesterkt.

Dra til din nærmeste sportsbutikk, kjenn på materiale og se hva du syns føles best mot huden.

God tur og sov godt!