Hvorfor velge FIBER?

Mange spør oss om hva hvilket fyllmateriale de bør velge, spesielt i soveposer og bekledning. Det fins fordeler med både FIBER og DUN, men siden vi går inn i en våtere årstid skal vi ta for oss noen av fordelene med fiber, og hvorfor det er å foretrekke.

Ulempen med dun er nemlig at du risikerer å tape store deler av isolasjonsevnen dersom sovepose eller jakken blir ordentlig våt, eller ved at fuktighet fra kroppen samler seg i posen ved langtidsbruk. En fiberpose eller fiberjakke vil beholde større del av isolasjonsevnen også i våt tilstand. Fiber trenger mindre tilsyn ved bruk og oppbevaring, og er et sikrere valg i røffe brukssituasjoner eller ved bruk i fuktige forhold. Under kan du se noen av våre fiber-favoritter, og helt nederst litt mere detaljerte detaljer om fiberen vi bruker i våre soveposer.

Helsport Thermoguard®6000

Spesialutviklet isolasjonsfiber tilpasset bruk i soveposer. Fiberen har meget god spenst og gjenvinning med høy isolasjonsevne. Disse egenskapene gjør at mindre fyll trengs for å oppnå lik varme og at soveposen kan komprimeres under transport.

Thermoguard®6000 er en blanding av ulike dimensjoner av 4-hulls-fiber og smeltefiber. Smeltefiberen har et lavere smeltepunkt enn den vanlige fiberen og i produksjonen fungerer smeltefiberen som et lim som binder fibermatten sammen. Dette sikrer stabil og jevn høyde på fiber i hele posen, og gjør at vi kan bruke færre sømmer i soveposene. Dermed unngår vi unødige sømmer som skaper kuldebro og klemmer sammen fibermatten.

Vannavvisende og allergivennlig

Helsport Thermoguard®6000 lar fuktighet fra kroppen transporteres ut av soveposen og har en vannavvisende overflatebehandling som gjør at fuktighet ikke trenger inn i fiberen i posen.

Vår fiber er ikke allergifremkallende. Den tåler vask ved 60°C og dette anbefales til allergikere. Ved normal bruk anbefaler vi imidlertid at du vasker soveposen på 40°C, fordi dette forlenger levetiden til posen vesentlig.