Hvorfor velge kuppeltelt?

I motsetning til tunnelteltene er kuppeltelt bygget opp rundt kryssende stenger.

De aller fleste kuppeltelt er også frittstående; det står altså av seg selv uten bruk av verken plugger eller barduner. Det gjør de spesielt godt egnet i områder hvor grunnen er hard, som på svaberg eller steingrunn. Dette bildet er et godt eksempel på det: 

Selv om vi ikke campet rett på svaberget så ville vi absolutt slå oss ned her på grunn av den nydelige utsikten. Siden vi hadde med oss et kuppeltelt kunne vi være mer kreativ enn de med tunneltelt på samme tur. Vi brukte pluggfester og festet bardunene med plugger der det var mulig (det bør man alltid gjøre selv om det i utgangspunktet står av seg selv!) men ellers brukte vi trær – og vi hentet fire store steiner fra fjæra som vi la i hvert hjørne av innerteltet.

Har du et kuppeltelt med stormmatter er disse perfekte å legge steiner på i en slik situasjon.

De kryssende stengene i kuppel-konstruksjonen gjør at det kan ta litt lenger tid å sette opp enn et tunneltelt, men til gjengjeld får du en svært sterk konstruksjon som både tåler mye snølast og vind. Konstruksjonen gjør også at teltet får brattere vegger, noe som gjør at mange opplever teltene som mer romslige, og at man får utnyttet det innvendige volumet bedre. 

Vi har kuppeltelt i mange størrelser, varianter og vektklasser. I tillegg har vi Svalbard-serien – som er en kombinasjon av kuppel og tunneltelt. Dette er ikke selvstående, men du får alle de øvrige fordelene med kuppeltelt som nevnt over. 

 

Foto: Magnus Jonsson