X-trem

Patagonia

Det ultimate ekspedisjonsteltet utviklet av og med Børge Ousland

Patagonia

Patagonia

Det ultimate ekspedisjonsteltet utviklet av og med Børge Ousland

Produktbeskrivelse

Funksjoner

Materialer

Helsport AirFlow ventilasjonssystem NO Stenger
 • Spesifikasjoner
  Mål pakket:
  23x50 cm
  Vekt:
  6,54 kg (inkl plugger, pulktrekk og dobbelt stangsett)
  Vekt plugger:
  0,64 kg | 25 stk.
  Stanglengde:
  2x270 cm(9,6mm) + 4x330 cm(10,25mm) NB! Dobbelt stangsett
  Tilbehør:
  Rep Kit inneholder: stoff, nål, tråd, rep. hylse og ekstra stangsegment
  Innganger:
  2
  Bagasjerom:
  1
kr 13 299,00
kr 13 299,00
Du må velge varianter før du kan legge produktet i handlekurven.
Navn Patagonia
Farge Rød/gul
Funksjoner
 • STORMMATTER: Stormmattene går i ett stykke rundt hele teltet. Dermed blir mattene enklere å håndtere og blafrer mindre i sterk vind. Pluggfestet er integrert i stormmatten og spesielt tilpasset for bruk
av ski.
 • STANGKANALER: Patagonia leveres med dobbelt stangsett, og har
et stangkanalsystem som er dimensjonert med plass til to stenger i en kanal. Dette gir ekstra sikkerhet og stabilitet. Robust stangkopp
og vottevennlige løsninger forenkler både oppsett og nedpakking i ekstremvær. Kanalene er fargekodet opp mot stengene så det er lett å finne rett stang til rett kanal.
 • BARDUNERING: Teltet har doble festepunkter og samlede
barduner. Dette gjør at det trengs færre plugger på like mange barduneringspunkter, slik at det blir enklere og raskere å sette opp teltet. Jevn vektfordeling sikres ved at bardunsnora sklir gjennom en ring.
 • PLUGGER: Helsport aluminiumsplugger (20 cm) er inkludert.
 • INNERTELT: Innerteltet med 360-glidelås for god åpning og fleksibel ventilasjon
 • GLIDELÅS: Patagonia er utstyrt med krafig glidelås som tåler ising bedre enn vanlig glidelås. Dette er noe Børge har valgt basert på lang erfaring med håndtering av glidelåser i kulde.
 • PULKPOSE: For å beskytte teltet, og for at det skal være lettest mulig å pakke det på pulk, følger det med en spesiallaget pulkpose. Å kunne pakke ned teltet uten å ta ut stengene fra kanalene gjør det svært enkelt og raskt å både sette opp og ta ned, også i sterk vind. Dette er et kritisk sikkerhets moment på ekstreme turer. 
 • Varekode 170-010
  URL Key patagonia
  Level Badge X-Trem
  Spesifikasjoner 3-manns
  Mål pakket 23x50 cm
  Vekt (+/-10%) 6,54 kg (inkl plugger, pulktrekk og dobbelt stangsett)
  Vekt plugger 0,64 kg | 25 stk.
  Stanglengde 2x270 cm(9,6mm) + 4x330 cm(10,25mm) NB! Dobbelt stangsett
  Tilbehør Rep Kit inneholder: stoff, nål, tråd, rep. hylse og ekstra stangsegment
  Innganger 2
  Bagasjerom 1

  Omtale

  Skriv en omtale av dette produktet

  3 vare(r)

  per side
  Tore Sunde-Rasmussen skrev:
  Stjerner:
  Har nå vært den heldige eier av dette teltet en stund. Har introdusert det rundt omkring i verden fra Aconcagua til Himalaya. Over alt er det bare godord å få. Derfor er det ganske utrolig at det er Mountain Hardware sine Trangotelt som er så utbredt. Dette fordi jeg kan sette opp Patagonia alene og i løpet av 3-5 minutter uansett hvordan været er . Dersom man er alene om å sette opp Mountain Hardware's Trangotelt i storm og kaldt, er man i livsfare . Som regel må man da gå sammen 2 - 4 personer for å få det opp. Derfor er Patagonia det mest optimale og det mest perfekte av alle de 5 helsportteltene som jeg har. Tusen takk Hel-Sport.. Lagt til 16.02.2016
  Jørgen skrev:
  Stjerner:
  Fantastisk godt telt. Eneste anmerkning er at pulkposen burde hatt bedre strammemuligheter, denne virker nesten litt halvhjertet.. Lagt til 18.09.2015
  Torgeir S. Moen skrev:
  Stjerner:
  Teltet i seg selv lukter ultimate ekspedisjonsteltet.
  Teltet starter å bli godt brukt, har brukt det i bitende kulde, steike sol, at må grave seg ut av teltet til at man ikke klarer å stå rett i vinden.

  Men det er noen små ting som ikke er helt optimalt.

  Den posen som bardunen kan lagres i er ikke en bra løsning, de faller sinnssykt lett ut av posen mens man f.eks. holder på å pakke sammen teltet og når man tar ut teltet så har det til meg hendt at de har surret seg fast en plass og har laget et styr mens jeg har satt opp teltet i dårlig vær.
  Kan lett fikses med at man lager åpningen til posen litt annerledes eller man tar eget insj. og syr igjen deler av den.

  Det blir dårlig luft inne i teltet når man er 3 personer i det selv om man har lufte hullene åpne når det er ingen vind, det går bra så lenge de andre i teltet ikke puster som en hval om natta men man kjenner at man må lufte litt om morgenen

  Hvis det regner/sludder og blåser kraftig så blir innerteltet vått med en gang når det kommer i kontakt med ytterduken. eget tiltak på det er å impregner innerteltet selv og gå noen runder rundt teltet og justere bardunen så kan det unngåes. ytterduken er tett for alt av fuktighet hvis den ikke er i kontakt med noe annet.

  Inngangspartiet er litt lite for en person som er nesten 2m lang og har lagt litt småtteri i inngangspartiet hvis man ikke lager en kuldegrop. men hva er det som er tilpasset personer over 195 nå i samfunnet uansett.

  Utenom de negative tingene så er teltet vell laget,solid og er raskt å ta sammen/ta ut i pulk eller i sekk. Høyden i innerteltet er veldig digg for høye personer.
  Teltet er godt og romslig for 3-2 personer i alle forhold og lange turer hvis man kan å pakke utstyr så kan 3 personer ha alt inne i teltet selv om de er 2m lang alle sammen.
  Hvis man etter strammer teltet etter man har satt opp det så finnes det ingen bedre telt som står bedre støtt i sterk vind og dårlig vær. selv om teltet veier litt så er det bare god trening for folk.
  Teltet er laget for vinter, fungerer om sommeren men man bør bruke et billigere telt for sommeren, antar man vil føle seg som en idiot hvis man ødelegger det på en stusslig fiske tur med gutta.

  Dette teltet er det jeg er mest fornøyd med av x-trem teltene til helsport.
  Drikk vann gi gass!. Lagt til 04.08.2015