Reinsfjell Superlight – Editor's Choice

Det finske magasinet Retki har akkurat hatt en stor test av frittstående telt for to personer, og utpeker Helsport Reinsfjell Superlight "Editor's Choice"!

Det oppsummeres og begrunnes slik som dette: 

Norske Helsport har gjort en rekordtest på alle områder. Reelle svakheter er ingen, noe en minimum score på 3,5 på alle områder bekrefter. Teltet var en hårsbredd unna å bli testvinner. Teltet fikk altså en andreplass, men veier nesten en kilo mindre enn vinneren – noe som også er årsaken til at den ble vår ”Editors Choice” (redaktørens favoritt). En slik vektforskjell og pakkvolum har betyr enormt mye for den som vil bære alt selv. Selv om teltet veier minst er innvendig volum og plass blant testens beste, så lavere vekt har ikke påvirket komforten. Vekten har blitt oppnådd ved å ta innovative materialvalg og detaljvalg til det ekstreme. Materialene kan virke tynt men er mer slitesterkt enn man kan tro, og pluggene veier bare 5 gram. Kun mange års bruk vil vise hvordan det måler seg med konkurrentene.

Harde fakta (også sitert fra Retki Magazine)

Helsport Reinsfjell Superlight 2

Pris: 5995,-

Vekt: 2110g

Helsport Reinsfjell Superlight 2 er som navnet sier – superlett.

Til tross for den lave vekten har teltet de mest romslige soveplassene av alle teltene i testen. Dome-konstruksjonen gjør at innvendig høyde er den samme for begge de som sover der. Soveplassene er også de lengste av de teltene vi har testet; 235cm, så her er det plass nok til utstyr du ikke finner plass til i mindre fortelt. 

Forklaringen bak den lave vekten fins i de tynne stoffene, og plugger på kun 5 gram. Det er totalt 14 plugger, men du kan også sette opp teltet uten å bruke noen av den. 6 solide og gode plasserte bardunfester vil holde teltet på plass også i kraftig vind.

Teltet settes opp ved å skyve tre fargekodede stenger gjennom kanaler i ytterteltet. Innerteltet kan kobles av ytterteltet for et enda romsligere overnattingssted. To innganger, en på hver side av teltet og en bred inngang på nesten to meter i innerteltet garanteres fleksibilitet for to personer. Helsport tapte med ekstremt liten margin for testvinneren, men ble en klar vinner av Editors Choice nettopp på grunn av den lave vekten.

 

Vi i Helsport har selv testet Reinsfjell Superlight på en rekke turer som du kan se noen bilder fra i dette innlegget, og det brukes aktivt av blant annet Jonas fra testteamet vårt. 

 

Foto: Reinsfjell på klatretur Hanshelleren i Flatanger

Ps. Har du egne erfaringer med Reinsfjell Superlight? Del gjerne disse med oss, da er du samtidig også med i vår pågående konkurranse om å vinne valgfrie Helsport produkter til en verdi av 2000kr.