Teltoppsett i blinde

Se for deg scenarioet: Du kommer endelig frem til stedet du har planlagt camp et par timer etter skjema. Mørket har satt seg og du skal sette opp teltet. Du åpner sekken, tar ut teltet og så går hodelykten tom for strøm. Det siste du ønsker er å bruke unødvendig tid og krefter på å få satt opp teltet og komme deg inn for å lage mat og få satt i gang rutinene før du skal krype inn i soveposen for natten.

Rutiner og terping er eneste nøkkel for at dette skal gå smidigst mulig. Derfor har KVS lyngdal laget videoen under som viser hvor vanskelig det kan være å sette opp teltet når alt du ser foran deg er en svart vegg. Forbedringspotensialet øker med over 50% fra oppsett nr 1 til gang nr 2. Dette viser virkelig hvorfor det lønner seg å sette opp teltet i forkant av turer.

Ved oppsett i dagslys tenker man ikke nødvendigvis alltid på hvordan man skal rulle ut teltet for at det skal ligge riktig. I mørket vil dette være kritisk for at det skal gå smidigst mulig, det samme gjelder hvilke stenger som tres i hvor, hvem gjør hva osv.. Det er mange fallgruver man kan gå i dersom man ikke har terpet og testet dette på forhånd.

 

Vårt tips: Sett opp teltet både i dagslys og i mørket slik at du gjør deg kjent og ikke bruker unødvendig energi på å knote med oppsett av teltet når du kommer sulten og sliten frem til camp!