Test av helårstelt

Vårt Fjellheimen X-TREM 3 Camp er et populært helårstest, og ble best i test også denne gang!

Dette skriver Vi Menn om Helsport Fjellheimen X-Trem 3 Camp:

Best i test

Tunneltelt med innvendig høyde på ca. 110 cm. Myggnett i alle åpninger og ventiler. Tre ventiler. Stormmatter. Pakkpose med kompresjonsreimer. Skjøtestykke til stang og lappesaker. Finnes også som 2- og 4-manns. 

 

I bruk

Stabilt og solid telt. Enkelt oppsett, også med votter. Inner- og yttertelt kan settes opp samtidig. Godt med barduner. Tre gode ventiler. God størrelse på forteltet, også til matlaging. Veldig lite fuktinnslag og meget bra lufting. Kan være litt vanskelig å få duken helt stram om du har en dårlig leirplass. Litt knapp pakkpose. Et solid telt med bra størrelse og fin vekt. 

+ Størrelse, vekt og raskt oppsett. Meget god allrounder

- Krever en god teltplass

 

Slik er teltene testet

De fleste av teltene i denne testen er brukt i over et år - både under sommer- og vinterforhold og på ulike turer, både i lavland og på høyfjell. Fem testere har vært engasjert. Alle teltene har vært oppslått i den samme "testcampen" i en periode på 10 dager for å kunne ha sammenliknbare observasjoner med tanke på stabilitet, kvalitet, fuktgjennomslag, tørkeegenskaper, osv. De ble i denne perioden sjekket en til to ganger pr. dag hvor teltene ble justert med tanke på barduner og liknende. De er blitt revet og pakket mens de er våte for bl.a å sjekke fuktgjennomslag, praktisk størrelse på pakkpose osv. Testcampen hadde lokalitet i åpent skogsterreng ca. 400 moh. Denne perioden var preget av moderat til sterk vind, ca 10°C og veldig mye nedbør i form av regn.

Test av helårstelt

Vårt Fjellheimen X-TREM 3 Camp er et populært helårstest, og ble best i test også denne gang!

Test av helårstelt