Troll og turmagi mot kreft, med Mina og Meg

Hva er vel bedre i møtet med kreften enn troll og turmagi!? For det er det tureventyrene til Mina og Alexander handler om. De måler ikke suksessen i om de når målet eller ei, men i turmagi! Og turmagi handler om å ha tid til hverandre her og nå, og utfordre troll og drager ikledd rosa prinsessekjole og neglelakk oppe i høyfjellet.

Mina med ballerinaskjørt i fjellheimen

Alexander Read er kanskje mest kjent som “meg”- delen av Mina og meg, hvor han og 4-åringen Mina drar på turer som inspirerer både helt ferske og erfarne turentusiaster. Mina og Alexander er med på Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft, som starter 7. mars 2020. I 2014 år mistet Alexander faren sin til kreft. Han ble 61 år gammel.

- Vår historie er dessverre langt fra unik, men derfor føles det riktig og viktig for oss å samarbeide med Kreftforeningen, forteller Alexander. 

- Du kjenner sikkert også noen som har kreft, eller på annen måte er berørt av kreften?

De legger samtidig ut på et 21 dagers tureventyr med ski og pulk, med et mål om å samle inn 250.000 kroner. I år går pengene til kreftforskning på de kreftformene som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende rundt om i landet.

Turen skal gå fra Norefjellstraktene, via Geilo, mot Rauhelleren, og over Hardangervidda til Haukeliseter og videre til Hovden. Underveis vil det bli “eventyraftener” der store og små inviteres til inspirasjonskvelder med eventyrfortellinger.

- For det er noe viktig ved å komme sammen rundt bålet og høre eventyr ute i naturen. Vi trenger mer troll og turmagi i livene våre, sier Alexander.

- Og de vi skal se til er barna våre. Jeg ser i alle fall til Mina, og tro meg, jeg får reinspikka magi tilbake! Vi får også med oss en ekte magiker på minst en av kveldene på vår ferd. Hvor magisk er ikke det?! I tillegg blir det lek, aking og annet sprell vi måtte finne på, sier han.

Flyvende Mina

Mina og Alexander vil gjerne ha med flere på fjelltur, for det er nok turmagi til alle oppe på fjellet. Hvis du ønsker å “besøke” duoen underveis på ferden kan du sende dem en melding på Instagram eller Facebook.

Mer informasjon om turen, ruta og eventyrkveldene finner du på www.minaogmeg.no. Du kan også følge dem på Instagram @minaogmeg

Smilende Mina i teltåpningen

Gi din støtte til prosjektet ved å VIPPSE til 2277 (Kreftforeningen). Merk overføringen «Mina og meg». Pengene går uavkortet til Kreftforeningen. Eller du kan donere via Facebooksiden