Ut på tur, uansett

Jeg er og jobber som lærer. Adjunkt med tilleggsutdanning er tittelen min. Altså lærer. På en stor ungdomsskole!

Å jobbe med ungdom midt i puberteten er utrolig givende, men samtidig kan det være både utfordrende og ikke minst slitsomt til tider. Det er nok lett å forstå. Friluftsliv og turlivet er da min ventil, min måte å lade batteriene på, til å være klar for nye utfordringer på jobb.

Vi jobber lange dager vi lærere også, tro ikke noe annet. Vi er slitne når vi kommer hjem som andre. Likevel finner jeg ofte meg selv i å gripe fiskestanga og ta en tur til et av mine favorittfiskevann ikke langt hjemmefra. Like ofte glemmer jeg mobilen hjemme, eller i bilen. Ingen kan få tak i meg. En deilig følelse i hverdagen.

Det skal ikke mye til. En termos kaffe, noen kjeks, fisken som vaker. Har jeg god tid tar jeg med stormkjøkkenet og lager middagen ute. Er det tur etter siste arbeidsdag i uka er kanskje ryggsekken pakket med både telt og sovepose i tillegg. Da er jeg i mitt ess! Jeg trenger ikke dra langt til fjells. Kanskje ikke lenger enn over kommunegrensa.
Der har du meg. På jakt etter stemningen, villmarksfølelsen selv 20 min fra by’n.

Grip muligheten til tur når du har sjansen er mitt råd. En liten kveldstur er kanskje nok til batteriladingen din. Du angrer sjelden på det.

 

Bjarne Heyerdahl Sætrang

www.bjarnesturblogg.no