Villmarksfamilien – følger drømmen

Vi er en aktiv familie som bor på Snåsa i Trøndelag. Familien vår består av lillesøster Ylva 5 år, storebror Isak 7 år, mamma Anne Karen 39 år, pappa Christer 41 år og gordonsetteren Frost 11 år. 

Ett år til opplevelser og inspirasjon
Vi har tatt ett års pause fra de vanlige jobbene våre fra høsten 2018 til våren 2019 for å dyrke friluftslivet sammen og inspirere folk til aktivt friluftsliv i norsk natur. Gjennom små og store ekspedisjoner skal vi oppleve naturen - fra nord til sør og fra hav til fjell. 

Vi ønsker å være så selvforsynt som mulig av det naturen har å by på. Fjell- og padleturer, jakt og fiske, sanking av bær og sopp, foredling, konservering og matlaging vil prege mye av aktivitetene i løpet av dette året. Dere som følger oss vil naturligvis få mange gode tips innenfor disse temaene.

Naturen som klasserom
Vi har i flere år snakket om å ta oss et "friår" - krysse "dørstokken" og følge drømmen. Ylva har blitt tatt ut fra barnehagen og Isak ut fra 2. klassen på Snåsa skole, og pensjonisten Frost blir med på lasset. 

Det er vi som skal sørge for at Isak får undervisning i 2. klassepensumet. Vi er begge utdannet lærere, så det blir god lærertetthet - to på en. Det vil bli undervisning i bobilen, rundt bålet, i teltet og i lyngen. Den viktigste opplæringen vil nok alle opplevelsene og utfordringene vi møter på veien stå for. 

Ikke et friår
Dette er ikke et friår, men et annerledes år. Vi er avhengige av å tjene penger underveis og jobber som frilansjournalister for Egmont publishing. En gang i måneden kan dere blant annet lese om Villmarksfamilien i magasinet Villmarksliv.

Ingen medieavtaler kommer av seg selv, og akkurat nå jobber vi med å selge inn TV-konseptet vårt til aktuelle medieaktører. Vi har også et mål om å skrive en bok om året vårt på tur. 

Startskuddet
Den 11. august 2018 startet eventyret og vi rullet avgårde med fullastet bobil fra Snåsa. Den første turen gikk til Femundsmarka Nasjonalpark og endelig fikk vi oppleve nasjonalparken i sommerdrakt. Ylva tok sin første kilosørret og vi fikk nyte teltliv, prøvd packraftene og gått inn fjellskoene. Fra Femundsmarka gikk turen videre til Nord- Norge. Både Steigen og Andøya viste seg fra sin beste side – fra toppturer, laksefiske, makrellstørje, til Steigens villeste natur.

I skrivende stund planlegger Villmarksfamilien en måneds ekspedisjon hvor vi skal bo i villmarka i Trøndelag og høste av naturen. Denne måneden blir det fokus på toppjakt på tiur og orrhane i snøkledde og værbitte fjellfuruer. Ellers blir det jakt på rev, jerv, li- og fjellrype med rifle og jule- og nyttårsfeiring under åpen himmel ved ei skjørtegran med tyribål. Målet med oppholdet er blant annet at Isak og Ylva skal skyte sin første tiur på topp og vi skal få ei minnerik og annerledes julefeiring.

Følg oss på Instagram @villmarksfamilien4, på Facebook «villmarksfamilien og på bloggen vår villmarksfamilien.blogg.no.